NEW YORK

Prihodi FedExa porasli zahvaljujući potražnji za dostavom paketa u pandemiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Američki FedEx izvijestio je o znatno većim prihodima u prvom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući snažnoj potražnji za uslugama dostave paketa u vrijeme pandemije koronavirusa.

U tromjesečju zaključno s 31. kolovoza prihodi su poskočili 13,5 posto, na 19,3 milijarde dolara, objavio je FedEx u utorak.

Prilagođena neto dobit poskočila je na 1,28 milijardi dolara, s 800 milijuna dolara koliko je iznosila u prvom tromjesečju prošle fiskalne godine.

Rezultate je podupro skok potražnje za uslugama dostave paketa u inozemstvu i u matičnom SAD-u, navode u kompaniji, a blago su ih prigušili troškovi širenja usluga kako bi se udovoljilo potražnji i troškovi mjera zaštite radnika i klijenata u vrijeme pandemije.

"Rast naše dobiti naglašava važnost naših poslovnih inicijativa i ulaganja u proteklih nekoliko godina, a svijet je, na mnogo načina, ubrzao, ispunjavajući našu strategiju", rekao je izvršni direktor Frederick Smith u priopćenju za medije.

"Želio bih zahvaliti članovima našeg tima zahvaljujući čijim su naporima globalni nabavni lanci zdravstvenog sektora, industrije i dostave na kućni prag u tom razdoblju funkcionirali unatoč izazovima globalne pandemije", dodao je Smith.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini