ZAGREB

Potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi - rok prijave 20. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo da je počelo podnošenje zahtjeva za potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi, a zahtjevi se za ovu godinu mogu predati do 20. listopada.

Objavljen je pravilnik o provedbi Programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine (Narodne novine 102/21), kojim je propisan i najviši iznos potpore po prihvatljivom kljunu zagorskog purana i kokoši hrvatice.

Tako je najviši iznos potpore koji se može dodijeliti na temelju Programa 110 kuna po prihvatljivom kljunu zagorskog purana matičnog jata, te 40 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši hrvatice matičnog jata, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Pravilnikom su također propisani uvjeti prihvatljivosti korisnika i kljunova unutar Programa, način i razdoblje za podnošenje zahtjeva za potporu, postupak dodjele potpore te provođenje administrativne kontrole.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu, iznimno za 2021. godinu, je do 20. listopada, propisano je pravilnikom. 

"Dodjela potpore ima za cilj unaprjeđenje provedbe uzgojnih programa izvornih pasmina peradi, povećanje broja uzgojno valjanih kljunova, poboljšavanje proizvodnih svojstava, poticanje gospodarske konkurentnosti uzgoja izvornih pasmina peradi te poboljšanje statusa poljoprivrednika u vrijednosnom lancu", navode iz Ministarstva.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum