ZADAR

Potpisan ugovor za radove na projektu obnove zadarske rive

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izvođači radova u sklopu projekta rekonstrukcije i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok, potpisali su u ponedjeljak u Zadru ugovor vrijedan 47,8 milijuna kuna bez PDV-a s ravnateljem Lučke uprave Zadar Robertom Škifićem.

Kako je priopćeno iz Lučke uprave Zadar, za taj projekt, poznatiji kao obnova zadarske rive, na javnom natječaju odabrana je ponuda zajednice ponuditelja Adriaing sa sjedištem u Kopru i Adriaing Buje. 

“Nastojat ćemo optimizirati dinamiku radova u suglasnosti sa svim čimbenicima u ovom projektu, a kako bi našim građanima i turistima osigurali da u što većem broju dana mogu koristiti rivu, a paralelno vodili brigu o rokovima koji nas vežu, a to je prosinac 2023.  godine”, istaknuo je Škifić, zahvalivši Vladi na svemu što posljednjih godina čini za zadarske projekte. 

Radovi, koji će trajati 27 mjeseci, obuhvaćaju rekonstrukciju obalnog zida Obale kralja Petra Krešimira IV., duljine 905,82 metara i širine od 5 do 5,6 metara, kao i rekonstrukciju postojećeg gata. Projektom je predviđena i rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale, duljine 600 i širine 5 metara.

“Govorimo o obalnom zidu, zaobalnom dijelu i onome što mene posebno veseli, a to je mul koji će izgledati kako je nekad izvorno izgledao”, poručio je predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar i župan Zadarske županije Božidar Longin, ističući kako je riva mjesto koje čuva brojne uspomene. 

Nada se da će se s dogradnjom mula vratiti stari izvorni sjaj rive. "U lučku infrastrukturu u jednom je mandatu uloženo pola milijarde kuna i ovaj projekt govori o tome da ne stajemo, već sigurno i dalje razvijamo našu pomorsku i  lučku infrastrukturu", dodao je Longin.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić rekao je da mu je drago što se potpisivanje ugovora za taj veliki projekt odvija nakon završetka predizborne kampanje jer su pojedini projekti ostali u njezinoj sjeni. 

Cijeli projekt rekonstrukcije i izgradnje lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok doseže vrijednost od 67,5 milijuna kuna, od čega 56,6 milijuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi gotovo 10 milijuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of