EURO KAO SLUŽBENA VALUTA U RH

Plenković nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura: KROZ SLJEDEĆE DVIJE GODINE MORAMO NAPRAVITI KLJUČNE ISKORAKE

| Autor: Glas Istre
Andrej Plenković (Snimio Željko Puhovski / Cropix)

Andrej Plenković (Snimio Željko Puhovski / Cropix)


Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedava danas sedmom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Izvijestio je da je Vijeće prihvatilo tekst, a da će taj dokument danas biti upućen u javno savjetovanje. Plan je da se do kraja godine Nacionalni plan prihvati, a sukladno strategiji za uvođenje eura. Cilj je da Hrvatska 1. siječnja 2023. uvede euro kao valutu, piše N1.

Na pitanje koji su mogući izazovi na tom putu, premijer je rekao da je cilj zadržati deficit niži od 3 posto.

"Sve ekonomije su u posebnim okolnostima zbog koronavirusa. Radit ćemo na ispunjavanju kriterija. Kroz sljedeće dvije godine moramo napraviti ključne iskorake", rekao je Plenković, piše N1.

Komentirajući interpelaciju rekao je: "Tema je promašena. Što se tiče predlagača, iza toga stoji bivši Mostov ministar okoliša, pravednik Dobrović koji je bio godinu i pol dana na toj dužnosti. Sve što su jučer nastojali argumentirati su stvari koje taj pravednik nije poduzeo dok je bio ministar.

S druge strane, Vlada RH nije teklič, nije kurir. Govori se o dostavi odgovorajućih dokumenata, a mogli su ih dopisom dobiti izravno od tijela koja ih posjeduju. To je teatar. Niti smo od jučer niti smo naivni i glupi, nećemo dopustiti da nas loši đaci dovode u neku vrstu političke ofenzive, piše N1.

Ucjenjivanje HDZ-a neće gledati još sto godina i nema potrebe da ja kao predsjednik Vlade dolazim na ovakve interpelacije. Klub HDZ-a je razotkrio sve demagoške napore Domovinskog pokreta."

Mi ćemo odgovarati na sve inicijative, obrazlagati ih u Saboru i odbijati, dodao je:

"Hajdaš Dončić je kao baba Vanga mislio da će imati 68 mandata, a dobili su manje, kao i ovi iz Domovinskog pokreta i Mosta koji su dobili premalo pa ne mogu ucjenjivati. Ne mire se s većinskom demokratskom voljom građana."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini