LIMA

Peruanski McDonald's kažnjen s 250 tisuća dolara nakon smrti dvoje radnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Peruanske vlasti novčano su kaznile vlasnika lokalne franšize McDonald'sa s 250 tisuća američkih dolara zbog ozbiljnih povreda sigurnosnih propisa nakon smrti dvoje zaposlenika od strujnog udara.

Dvoje radnika, 18-godišnji mladić i djevojka, stradalo je 15. prosinca prilikom čišćenja kuhinje McDonaldsa u gradu Pueblo Libre, u peruanskoj pokrajini Lima.

Policija je priopćila da je žena pretrpjela strujni udar prilikom rukovanja strojem za pripravljanje gaziranih napitaka. Kolega joj je pokušao pomoći pa je i sam stradao od strujnog udara.

"Utvrdili smo šest vrlo ozbiljnih propusta, uključujući i nepravodobno izvješće o smrti radnika", rekao je šef Nacionalnog nadzora za inspekciju rada (Sunafil).

Vlasnik lokalne franšize Arcos Dorados nije zajamčio sigurne uvjete za rad, uključujući objekte i opremu, a „posebno aparat za točenje bezalkoholnih pića“, navode u Sunafilu.

U tvrtki su znali da je stroj za bezalkoholna pića oštećen, ali "nisu ništa poduzeli", dodali su.

Arcos Dorados potvrdio je 21. prosinca da je nesreću izazvao neispravan stroj za gazirane napitke.

Inspekcija je u četvrtak Arcos Doradosu odredila novčanu kaznu od 845.760 sola, što je otprilike 250 tisuća američkih dolara.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini