ZAGREB

Otvoren predstečajni postupak za Brodosplit

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit, potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije.

Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka nad Brodograđevnom industrijom Split, splitski trgovački sud zaprimio je 27. travnja, a predlagatelj je sam Brodosplit.

Brodosplit je prema tumačenju njegove uprave zapao u poslovne poteškoće zbog nemogućnosti povlačenja punog iznosa kredita ruske banke VTB, koja je obuhvaćena zapadnim sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu. Novac od dvaju kredita trebao je biti utrošen na dovršetak dva broda i druge troškove.

Predstečajni postupak predložen je i za Brodosplitova vlasnika, grupaciju DIV.

Tijekom ožujka i travnja na splitskom sudu su održana ročišta za 11 društava iz sastava Brodograđevne industrije Split. U te postupke uključene su tvrtke Cjevarska izrada, Brodosplit-računovodstvo i financije, Zaštita trupa od korozije, Izrada alata, Boja-trup, Brodosplit montaža, Bravarski segmenti, Trup inženjering, Nerazorna ispitivanja, Interijeri i završni radovi, te Informatički sustavi.

Osim tih ročišta Trgovački sud u Splitu je zaprimio vide desetaka prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad društvima koja su povezana sa Brodograđevnom industrijom Split.

Za 25 su društva pokrenuti postupci radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnih postupaka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater