OSIJEK

Osječkim tvrtkama certifikati bonitetne izvrsnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Trideset tvrtki iz privatnog i javnog sektora s osječkog područja u utorak je dobilo certifikate bonitetne izvrsnosti za 2019. godinu koje dodjeljuje tvrtka Bisnode Hrvatska.

Certifikat pokazuje da tvrtka u protekloj godini nije imala ni jedan negativni događaj u svome poslovanju, a ocjenjuje se i indikator kvalitete poslovanja u budućnosti. 

Pri dodjeli certifikata analiziraju se financijski kriteriji i okolina u kojoj tvrtka posluje, što znači da se uspoređuje s konkurentima unutar svoje grane, ali i cijeloga gospodarstva.

Direktor prodaje Bisnodea Hrvatska Bojan Kežman kazao je riječ je međunarodno priznatoj metodologiji koja se u Europi primjenjuje oko 40 godina.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš ocijenila je kako su bonitetno izvrsne tvrtke pokretači razvoja na području grada, jer ostvaruju 73 posto ukupnih prihoda i 92 posto ukupne dobiti gradskog gospodarstva, a zapošljavaju 66 posto svih zaposlenih na području Osijeka.

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo napomenuo je kako je najbrže rastuća grana osječkog gospodarstva ICT sektor, u kojemu je broj zaposlenih u godinu dana narastao s 1.900 na 2.200 djelatnika i po svim kriterijima je najbrže rastući sektor.

Bisnode je švedska analitička tvrtka koja posluje u 19 država, i ima 2.500 zaposlenih, a na projektu dodjele certifikata bonitetne izvrsnosti u Europi radi nekoliko stotina analitičara. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of