RIJEKA

Brodogradilište 3. maj obnovilo tri certifikata ISO standarda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Brodogradilištu 3. maj u srijedu su predana tri certifikata ISO standarda za sustave upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša i zdravljem te sigurnošću na radu, koje je to brodogradilište obnovilo nakon što je u njemu ponovno pokrenuta proizvodnja.

Riječ je o certifikatima integriranog sustava upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša te zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu prema međunarodnim normama ISO 9001:2015; ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018, a postupak je provela certifikacijska kuća Bureau Veritas Croatia.

Voditelj sustava upravljanja u 3. maju Ervin Bešić rekao je da je proces uspostave integriranog sustava upravljanja pokrenut nakon odluke Vlade da podupre nastavak proozvodnje u tom brodogradilištu.

"Brodogradilište 3. maj, unatoč nepovoljnim poslovnim okolnostima i otežanim uvjetima proizvodnje, kao što su aktulani stečajni postupak nad tvrtkama Uljanik grupe, epidemija covida-19 i kriza brodarskog tržišta, gradi održivo poslovanje", istaknuo je.  

Bešić je naveo da 3. maj sada zapošljava više od 800 radnika i oko 300 kooperanata te da stjecanje certifikata potvrđuje organiziranu uspostavu sustava provedbe i nadzora svih sastavnica integriranog sustava upravljanja.

Kako je istaknuo, 3. maj ostaje usmjeren povećanju konkurentnosti na domaćem i svjetskom tržištu, na kojem ovi certifikati znače prepoznatljivost kvalitete krajnjeg proizvoda odnosno broda. Certifikati na neki način daju i dodatno povjerenje kod kupaca i partnera te smanjuju neke rizike koji bi se mogli pojaviti kod sklapanja nekih potencijalnih novih poslova, rekao je Bešić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini