SPLIT

Održana ročišta za otvaranje stečaja za 16 Brodosplitovih društava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na splitskom trgovačkom sudu u četvrtak su održana ročišta za otvaranje stečajnih postupaka za 16 tvrtki iz sastava Brodograđevne industrije Split (BIS),  ali na samo dva se pojavio zastupnik koji je kazao da će dugovi biti podmireni.

Riječ je o tvrtkama Interijeri i završni radovi i Tvornica dizel motora, za koje je izjave o pristupanju dugu dalo trgovačko društvo Brodogradilište specijalnih objekata. O njima će suci donijeti odluke izvanraspravno.

"U preostalih 14 postupaka za dužnike-trgovačka društva nad kojima je podnesen prijedlog za stečaj nije na ročištima pristupio nitko. Suci će uskoro donijeti odluke o daljnjem tijeku postupka i bit će objavljene na elektroničkoj oglasnoj ploči suda", rekla je Hini predsjednica suda Franka Buzov.

Postupci se vode i za tvrtke Strojna obrada materijala, Održavanje strojeva, Oblaganje, Ljudski resursi, Ispitivanje brodskih sustava, Opremanje brodova, Boja-Trup, Trup inženjering, Nerazorna ispitivanja, Brodosplit-računovodstvo i financije, Izrada alata, Cjevarska izrada, Zaštita trupa od korozije, Informatički sustavi i Bravarski segmenti. 

Uskoro se na splitskom Trgovačkom sudu očekuje ročište i u vezi s predstečajnom nagodbom za Brodograđevnu industriju Split.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini