ZAGREB

Objavljen natječaj za restrukturiranje i konverziju vinograda

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u utorak natječaj namijenjen vinogradarima za restrukturiranje i konverziju vinograda, koji je otvoren do kraja srpnja, a najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi milijun eura.

Korisnici mjere restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina su vinogradari upisani u Vinogradarski registar, odnosno fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Hrvatske, koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom a proizvodi tog područja upotrebljavaju se za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, dok su površine vinograda upisane u Vinogradarski registar, kaže se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Unutar te mjere dozvoljeni su troškovi za ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja tehnika upravljanja vinogradom.

Razina potpore iznosi do 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi, a najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi milijun eura.

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 eura, uključujući i nadoknadu gubitka dohotka, ističe se u priopćenju.

Rok za podnošenje prijava je do 31. srpnja 2020. godine.

U priopćenju se još navodi i da je u razdoblju od 2014. do 2018. objavljeno sedam natječaja za mjeru restrukturiranje, a u razdoblju od 2019. do 2023. jedan natječaj.

Odobreno je 87 projekata u ukupnom iznosu potpore od nešto više od 81 milijun kuna, a odobreno je i 39 zahtjeva za isplatu u iznosu od 40 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum