OSIJEK

Njemačkim studentima medicine u Osijeku popust od 30 posto na liniji Osijek-München

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstavnici Croatia Airlinesa (CA) i osječkog Medicinskog fakulteta u ponedjeljak su potpisali ugovor o subvencioniranju zrakoplovnih karata za studente fakulteta na njemačkom jeziku, na relaciji Osijek - München. 

Riječ je o 52 njemačka državljana koji studiraju na osječkom Medicinskom fakultetu, a ugovorom im je osiguran popust od 30 posto za sve letove Croatia Airlinesom na liniji Osijek- München i natrag.

Ugovor, koji je inicijativa grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, potpisali su direktor komercijalnih poslova CA Slaven Žabo i dekan Medicinskog fakulteta Ivica Mihaljević, koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da fakultet, kao jedan od najmlađih u državi, ima potporu lokalnih vlasti i značajne kompanije kao što je CA.

"Na ovaj način naše strane studente nastojimo što više povezati s gradom, da što češće mogu otići u svoju domovinu ali se i vratiti u Osijek gdje trenutačno studiraju. Iduće godine upisujemo novu generaciju njemačkih studenata, a nadamo se u budućnosti i novih generacijama", rekao je Mihaljević. Dodao je da Fakultet želi biti dio europskog obrazovnog prostora, a to se otvaranjem studija medicine na njemačkom jeziku počelo i ostvarivati.

Croatia Airlines je prepoznao potrebu studenata Medicinskog fakulteta na njemačkom jeziku za brzim i efikasnim dolaskom svojim domovima, zbog čega smo prihvatili projekt i omogućili značajan popust, kako bi im olakšali dolaske, kazao je Žabo.

To se odnosi i na sve buduće studente koji budu pohađati ovaj, ali možda  i druge fakultete u Osijeku, poručio je Žabo.

Potpisivanju ugovora nazočio je osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je izrazio nadu da će netko od 52 njemačka studenta ostati živjeti i raditi u Osijeku a da će svi ostati trajno povezani s Osijekom.

Direktor osječke Zračne luke Osijek Ivan Kos je naglasio da se radi o još jednom hvalevrijednom projektu, koji će opravdati liniju za München, pokrenutu u studenom.

Krenuli smo s Croatia Airlinesom u pilot projekt i više smo nego zadovoljni da linija funkcionira i da je popunjena u ova pandemijska vremena. Vjerujem da će linija funkcionirati i zaživjeti onako kako postavljamo stvari poput ovog projekta, kazao je Kos.

Na upit kakva je popunjenost linije Kos je odgovorio da je u ovom trenutku na razini nekih 30 do 35 posto no da, kako se bliže blagdani, ta popunjenost raste, a neki su letovi već i rasprodani.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater