FRANKFURT

Njemački Continental ukida 5.040 radnih mjesta diljem svijeta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemački dobavljač automobila Continental u srijedu je priopćio da će smanjiti svoju proizvodnju motora, zbog toga što bi stroža pravila o emisijama mogla smanjiti potražnju za komponentama motora s izgaranjem, što će rezultirati s ukidanjem oko 5.040 radnih mjesta do 2028. godine.

Svjetski dobavljač automobila, koji zapošljava više od 240 tisuća ljudi, zabilježio je lošije kvartalne poslovne rezultate zbog globalnog pada potražnje za osobnim automobilima i odmaka od benzinskih i dizelskih automobila prema električnima.

Continental je priopćio kako će 2024. godine zatvoriti tvornicu u njemačkom Rodingu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske i dizelske motore, što će rezultirati ukidanjem oko 520 radnih mjesta.

Ugroženo je još 850 radnih mjesta u tvornici u njemačkom gradu Limbach-Oberfrohna u kojo se planira do 2028. godine zaustaviti proizvodnju komponenti za ubrizgavanje dizelskih goriva, a poslove će izgubiti 2.200 radnika u njemačkom Babenhausenu, priopćio je Continental.

U tvornici u američkom Newport Newsu u kojoj se proizvode hidrauličke komponente za benzinske motore do 2024. godine će biti ukinuto 720 radnih mjesta.

U talijanskoj Pisi do 2028. godine će zaustaviti proizvodnju komponenti benzinskih motora zbog čega će posao izgubiti 750 radnika, priopćio je Continental.

Dodali su kako će također započeti razgovore s predstavnicima radnika u tvornici u španjolskom gradu Rubi u kojoj se proizvode analogni sustavi zaslona. Na toj lokaciji Continental će ukinuti 760 radnih mjesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of