PEKING

Njemačke kompanije u Kini očekuju slabije poslovanje u 2022. - istraživanje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačke tvrtke koje posluju u Kini manje su optimistične u vezi svojih poslovnih izgleda u 2022. godini, pokazalo je u utorak istraživanje njemačke gospodarske komore u drugom najvećem gospodarstvu svijeta.

Iako većina tvrtki i dalje iskazuje povjerenje u poslovanje u azijskom gospodarskom divu, njihov se udio znatno smanjio u usporedbi s godinom ranije.

Oko 51 posto kompanija obuhvaćenih istraživanjem očekuju ove godine poboljšanja u svojem sektoru, pokazuje istraživanje, nasuprot njih 66 posto u godini ranije.

"Njemačke tvrtke u Kini prilično su optimistične glede nove godine i njihova spremnost da i dalje posluju na tom tržištu nije pokolebana", rekao je Clas Neumann, predsjednik Njemačke gospodarske komore u Kini.

Osamnaest posto kompanija, prema najnovijem istraživanju, očekuje pak pogoršanje izgleda u 2022. godini, što je dvostruko više nego u prethodnoj godini.

Kompanije su također smanjile svoja očekivanja rasta dobiti i prometa.

"Povlašteni tretman lokalnih tvrtki postao je najznačajniji regulatorni izazov za poslovanje njemačkih tvrtki u Kini", navodi se u istraživanju njemačke komore.

"Jedna trećina (34 posto) njemačkih tvrtki požalila se na nepovoljan tretman", pokazalo je istraživanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini