ZAGREB

Ericsson NT: Trenutno najveći utjecaj na poslovanje ima smanjena mobilnost

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Trenutno najveći utjecaj na poslovanje Ericssona Nikole Tesle mogao bi biti zbog otežnog putovanja i terenskog rada, ali uz odgovarajuće mjere može se odgovoriti na te izazove, objavili su u utorak iz te kompanije, vezano uz utjecaj koronavirusa na poslovanje.

Napominju kako zapošljavaju više od 2.300 djelatnika i veliki su izvoznik te da im je poslovanje dijelom vezano i uz aktivnosti u zemljama diljem svijeta koje su značajno zahvaćene pandemijom koronavirusa.

"Zatvaranje granica pojedinih zemalja i zabrana putovanja, poremećaj u isporuci opreme i repromaterijala na globalnoj razini, odgode nekih već planiranih investicijskih projekata kupaca u Hrvatskoj i svijetu te posljedično smanjena potreba za nekim dijelom naših dosadašnjih aktivnosti mogu imati negativne učinke na određeni dio našeg poslovanja", ističu iz Ericsson NT.

Tvrtka je, s obzirom na globalnu prisutnost, već primijetila poremećaje u protoku ljudi i roba, što se može, ukoliko potraje, odraziti i na obim dijela poslovanja i projekte na kojima trenutno rade njihovi stručnjaci u zemlji i inozemstvu.

Iz kompanije procjenjuju da bi "trenutno najveći utjecaj na poslovanje mogao biti zbog smanjenja mobilnosti vezane uz putovanja i terenski rad zaposlenika, uključujući i one koji su u razdoblju dužeg izaslanja u rizičnim zemljama".

Ako situacija s pandemijom koronavirusa potraje, izvedba/realizacija nekoliko nedavno ugovorenih izvoznih poslova mogla bi biti otežana upravo zbog ograničenja aktivnosti u geografskom i zdravstvenom smislu, no ENT smatra da ima dostatnu količinu sredstava i mogućnosti na financijskom tržištu te da uz odgovarajuće mjere koje poduzima država oko olakšanja poslovanja može odgovoriti na ove izazove te nastaviti s poslovanjem.

Iz kompanije napominju i kako su poduzeli sve potrebne preventivne i zaštitne mjere kako bi minimizirali širenje i negativne utjecaje koronavirusa na zaposlenike, kupce, partnere te poslovne aktivnosti.

Nizom aktivnosti i mjera prilagođavaju načine i modele poslovanja pa je tako primjerice preporuka zaposlenicima koji svoj posao mogu raditi od kuće, da u dogovoru sa svojim menadžerima tako i postupe.

Ističu i kako zbog nemogućnosti predviđanja razvoja situacije s koronavirusom u ovom trenutku nisu u mogućnosti dati preciznije informacije o konkretnom financijskom utjecaju na poslovanje.

AD Plastik: Operativno poslovanje sukladno planovima, nije bilo zastoja u proizvodnji

Iz AD Plastika su izvijestili kako se od pojave koronavirusa do danas operativno poslovanje odvijalo sukladno planovima te kako nije bilo zastoja u proizvodnji.

Napominju kao na dnevnoj razini komuniciraju sa kupcima i dobavljačima. Tako su od Renault Grupe zaprimili obavijest da su zatvorili tvornice u Francuskoj što će utjecati na njihovo operativno poslovanje, dok slovenski Revoz za sada radi.

PSA Grupa zatvorila je tvornice u Europi do 27. ožujka, dok je Daimler zatvorio tvornicu Hambach u Francuskoj. Ford trenutno radi prema planu, kao i sve naše ruske tvornice, navode iz AD Plastika.

Ističu i kako su ostali kupci s kojima surađuju racionalizirali svoje poslovanje, što u ovom trenutku nema značajan negativan materijalni učinak na poslovanje AD Plastika.

Iz AD Plastika poručuju kako aktivno poduzimaju sve potrebne mjere za nastavak poslovanja u složenim uvjetima u kojima se nalaze. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of