BERLIN

Njemačka želi odrediti minimalnu cijenu aviokarata - ministar financija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Njemačka radi na prijedlozima kojima bi se definirala minimalna cijena aviokarata kako bi se putnike potaknulo da se okrenu oblicima prijevoza manje štetnima po okoliš, rekao je ministar financija Olaf Scholz.

Karte bi u budućnosti trebale koštati najmanje 50 do 60 eura, izjavio je Scholz u srijedu.

Dok se zračni promet nije urušio na početku pandemije koronavirusa, jeftini letovi koje su nudili Easyjet, Ryanair i Lufthansin Eurowings često su dramatično potkopavali ponudu državnog željezničkog poduzeća Deutsche Bahn, tumači Reuters.

„Nijedan let ne bi trebao biti jeftiniji od aerodromskih i svih ostalih naknada koje stvara", rekao je ministar financija, dodajući da vlada istražuje mogućnosti usklađivanja prijedloga s propisima EU-a.

Scholzova stranka SPD trenutno zauzima treće mjesto u predizbornim anketama, iza Zelenih i konzervativaca kancelarke Angele Merkel. Sve više analitičara prognozira pobjedu Zelenih u atmosferi izražene zabrinutosti za klimu, pa se ostale pokušavaju prilagoditi, tumači Reuters.  

Početkom svibnja najviši njemački sud presudio je da zakon o klimatskim promjenama iz 2019. nije bio dovoljno ambiciozan u zaštiti prava mlađih generacija, suočenih s klimatskim promjenama, i da ga treba pooštriti.

Zakon je već prije sudske presude ciljao na dramatičan rast željezničkog prometa kako bi se smanjile emisije stakleničkih plinova, ističe Reuters.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini