BERLIN

Njemačka i Rumunjska najavile bolju zaštitu prava radnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Njemačka i Rumunjska dogovorile su se da će bolje štititi prava radnika na europskoj razini nakon učestalih slučajeva zaraze koronavirusom u njemačkim klaonicama u kojima većinom rade radnici iz istočne Europe.

Krajem lipnja više od 1.550 radnika u klaonicama i tvornicama za pakiranje mesa u njemačkoj saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni Vestfaliji testirano pozitivno na koronavirus.

Žarište je potaknulo veliku raspravu u javnosti o uvjetima rada i smještaju radnika u njemačkoj mesnoj industriji među kojima većinu čine državljani istočnoeuropskih zemalja, zaposleni preko agencija.

Rumunjska i Njemačka postigle su dogovor da će bolje štititi prava radnika na europskoj razini, objavili su u četvrtak u zajedničkom priopćenju rumunjska ministrica rada Violeta Alexandru i njezin njemački kolega Hubertus Heil.

Dvoje ministara razgovaralo je putem video poziva nakon što je Heil otkazao posjet Rumunjskoj zbog velikog broja slučajeva zaraze koronavirusom u Bukureštu koji je proglašen crvenom zonom.

"Ljudi se ne smiju razbolijevati zbog rada - ni na polju, ni u klaonici, ni bilo gdje drugdje", poručili su Alexandru i Heil.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini