BEČ

Koronavirus otkriven i među radnicima pogona za preradu mesa u Donjoj Austriji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Više od 240 radnika u tvornici za preradu svinjetine u Donjoj Austriji smješteno je u karantenu nakon potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom, koji su se nadovezali na širenje virusa u pogonima u Gornjoj Austriji.

Testovi su potvrdili prisutnost koronavirusa kod najmanje 29 radnika klaonice u Eggenburgu u blizini granice sa Češkom. Konačna brojka bit će poznata kada budu obrađeni svi uzorci.

Austrija je odlučila testirati što više radnika u mesnoj industriji nakon što je u velikoj klaonici Toennies u Gueterslohu u susjednoj Njemačkoj zaraženo više od 1.400 radnika.

Toennies uglavnom zapošljava radnike iz istočne Europe a zaraza je pokrenula burnu javnu raspravu o neprimjerenim uvjetima rada u pogonu i o lošim uvjetima u kojima žive.

Početkom srpnja 10 slučajeva zaraze utvrđeno je u tvornici za preradu mesa u saveznoj zemlji Gornjoj Austriji na granici s Njemačkom, te nekoliko desetaka sučajeva u krugu osoba koje su s njima povezane.

Austrijska ministrica poljoprivrede Elisabeth Koestinger ustvrdila je da se austrijski pogoni za preradu mesa ne mogu usporediti s onima u Njemačkoj jer su u pravilu puno manji a radni uvjeti u njima bolji.

Austrija od početka srpnja dnevno bilježi oko 100 novih slučajeva zaraze Covidom 19, dijelom povezanih sa širenjem bolesti u vjerskim zajenicama a dijelom s putnicima koji se vraćaju iz inozemstva, navodi dpa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater