ZAGREB

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo platformu Tržnica.hr

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je internet platformu Tržnica.hr gdje se mogu kupiti poljoprivredni proizvodi iz cijele Hrvatske, objavili su u ponedjeljak iz Ministarstva, dodavši da trenutno u prodaji sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača.

Ministarstvo je pokrenulo nacionalnu internet platformu pod nazivom Tržnica.hr, u cilju pomoći hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima u izvanrednim okolnostima nastalima pandemijom Covid-19.

Nova nacionalna internet tržnica omogućava kupnju i prodaju domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, kaže se u priopćenju. U ovom trenutku u prodaji svojih proizvoda sudjeluje 550 poljoprivrednih proizvođača, kupci mogu odabrati između 11 kategorija proizvoda, a nacionalna internet tržnica svakog dana nastavlja širiti svoju ponudu.

Platforma nudi proizvode u kategorijama voća, povrća, mesa, ribe, mliječnih proizvoda, jaja, pčelarskih proizvoda, žitarica i proizvoda, ulja i masti, pića te ostalih proizvoda poput bilja i začina te prirodne kozmetike.

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s odlukom Vlade o uvjetima i kriterijima koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

"Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom Covid-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Cilj nacionalne internet tržnice, kako je navela, je omogućiti građanima jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda.

"Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog", naglasila je Vučković.

Iz Ministarstva navode kako poljoprivredni proizvođači imaju operativnu i administrativnu podršku pri korištenju platforme koju će im pružati djelatnici Ministarstva dodijeljeni po županijama koji će pomoći poljoprivrednicima i ribarima pri kreiranju njihove ponude na Tržnica.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater