BUDIMPEŠTA

Mađarski MOL povisio procjenu dobiti u 2020. zbog akvizicije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mađarska energetska skupina MOL povisila je procjenu dobiti u 2020. godini na 2,4 milijarde do 2,6 milijardi dolara zbog kupnje Chevronova udjela u naftnom polju u Kaspijskom jezeru.

„Smjernica normalizirane čiste CCS EBITDA podignuta je na 2,4 do 2,6 milijardi dolara u 2020. godini kako bi uvažila doprinos nedavne akvizicije počevši od druge polovine 2020.", stoji u MOL-ovu podnesku za Budimpeštansku burzu.

"Očekuje se da će se nakon toga EBITDA postupno približiti razini od tri milijarde dolara do 2023. godine jer će sva tri poslovna segmenta vidno povećati svoje doprinose”, stoji u MOL-ovom podnesku.

Prošlog tjedna mađarska je kompanija povisila procjenu ovogodišnje čiste CCS EBITDA (dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije, prilagođena za vrijednost zaliha), s oko 2,3 milijarde na 2,4 milijarde dolara.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci čista CCS EBITDA na razini grupe smanjena je osam posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosila je 1,8 milijardi dolara.

Neto dobit pripisiva dioničarima iznosila je u razdoblju od siječnja do rujna 186 milijardi forinti (615,4 milijuna dolara) i smanjena je 17 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Ukupni operativni prihodi porasli su dva posto, na 3.895 milijardi forinti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater