ZAGREB

Konzum će otkupljivati voće i povrće malih domaćih proizvođača

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Konzum će otkupljivati voće i povrće malih domaćih proizvođača koji su svoje proizvode prodavali na tržnicama, priopćeno je u četvrtak iz tog trgovačkog lanca.

Zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti distributerima PIK Vinkovcima, Marinadi i Fragariji koji će vršiti otkup i isporuku Konzumu uz zajamčene najviše standarde kvalitete, navode iz Konzuma, uz napomenu da proizvodi domaćeg podrijetla u njihovom prometu voća i povrća već sudjeluju s više od 80 posto. 

U projekt će se, kako navode, moći uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su javili na Konzumov natječaj "Najbolje iz Hrvatske", nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima.

Također će se novom inicijativom i dogovorom s klasterom Mali hrvatski proizvođač, nastaviti s plasmanom robe proizvođača koji djeluju pod tim klasterom. 

"Poštujemo sve odluke Stožera civilne zaštite jer su usmjerene na zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, no istovremeno želimo pomoći prvenstveno malim obiteljskim proizvođačima kojima više nije dostupan važan kanal prodaje te im je na taj način ugrožena egzistencija", istaknuo je član Uprave Konzuma Zoran Mitreski.

Dodaje kako je inicijativa nastavak strateške usmjerenosti na podržavanje hrvatske proizvodnje. "Samodostatnost se u situaciji u kojoj smo se našli uslijed epidemije koronavirusa pokazala izrazito važnom za održavanje lanca opskrbe te svi zajedno moramo raditi na jačanju domaće poljoprivrede“, poručio je Mitreski.

Iz Konzuma podsjećaju da već surađuju s više od 4.000 malih i velikih proizvođača voća i povrća iz svih dijelova Hrvatske, putem direktnih isporuka na vlastite distributivne centre, njihovih otkupnih stanica ili svojih strateških partnera.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater