SEUL

Južnokorejski proizvođači baterija riješili spor oko krađe poslovnih tajni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Južnokorejski proizvođači automobilskih baterija SK Innovation (SKI) i LG Energy Solution riješili su spor oko navodnog preotimanja radnika i krađe poslovnih tajni, koji je ugrozio lance opskrbe svjetskih proizvođača električnih automobila.

Dvije su se kompanije prema medijskim izvješćima dogovorile da će povući niz međusobnih tužbi, podnesenih u više zemalja, i da u sljedećih godinu dana neće podizati nove.

SKI je također naveo da je spreman LG-u platiti dvije tisuće milijardi wona (1,78 milijardi dolara) i naknade za licence.

Problemi su započeli 2019. godine kada je LG Energy Solutions, matična tvrtka LG Chema, podnijela tužbu protiv SKI-ja pred američkim sudovima, tvrdeći da joj preotima radnike i krade poslovne tajne.

Pravne bitke prijetile su blokadom isporuka baterija automobilskim divovima poput Forda i Volkswagena, koji je izrazio zadovoljstvo sporazumnim rješenjem spora, a pridružili su mu se i južnokorejsko ministarstvo trgovine i američki predsjednik Joe Biden.

Spor je riješen neposredno uoči stupanja na snagu američke zabrane uvoza SKI-jevih proizvoda, nakon što je Komisija za međunarodnu trgovinu presudila u korist LG Chema u sporu oko krađe poslovnih tajni, primjećuje agencija dpa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini