SPLIT

Iz Brodosplita nova isporuka mega sekcija za Grupaciju Fincantieri

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Iz Brodosplita su u subotu izvijestili kako su isporučili nove mega sekcije za putnički brod koji se gradi u talijanskom brodogradilištu Fincantieri u Margheri kod Venecije.

"Ponosni smo što možemo biti oslonac jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri, s kojom Brodosplit surađuje već godinama i kojoj je do sada isporučeno više od 12.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere", poručili su iz Brodosplita.

Ovaj put riječ je o dijelovima brodskog trupa pramčanog dijela broda i to dvije mega sekcije pramca s elementima veza i sidrenja, ukupne težine preko 540 tona čelika opremljenih cjevovodima, komunikacijama, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama. 

Jedna sekcija pramca oznake H1 dužine je 23 metara, širine 16 metara, visine 5 metara i težine 180 tona, dok je druga sekcija oznake H2 dužine 33 metara, širine 26 metara, visine 8 metara i težine 360 tona.

Ukrcaj je obavljen horizontalnim transportom na baržu s dvije linije samohodnih modularnih transportera velike nosivosti (SPMT), ukupno 34 osovine, a obavili su ga Brodosplitove tvrtke Transportna sredstva i Plovne dizalice koji su se specijalizirali za takvu vrstu transporta i manipulacija s ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum