FRANKFURT

I Tesla može dobiti njemačke subvencije - ministar Altmaier

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki proizvođač električnih automobila Tesla može dobiti subvencije za tvornicu u Njemačkoj, kao i drugi proizvođači, naglasio je u intervjuu ministar gospodarstva Peter Altmaier.

"U razgovorima s (izvršnim direktorom Tesle) Elonom Muskom jasno sam isticao da nitko neće biti u povlaštenom položaju ali nitko neće biti ni diskriminiran", izjavio je Altmaier u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Die Welt.

Njemačka vlada pripremila je poticaje za proizvođače baterijskih ćelija za električne automobile kako bi osigurala radna mjesta u sektoru kojem se ljulja tlo pod nogama zbog postroženih propisa o zaštiti okoliša i slabije potražnje za automobilima baziranim na zastarjelim tehnologijama.

Da bi kompanija dobila subvencije, mora ispuniti određene uvjete o održivosti i efikasnosti baterija, tumači njemački ministar.

"Između ostalog, Njemačka ne smije biti svedena na običnu tvornicu. Moramo imati i istraživanje i razvoj. Sve kompanije koje ispune te uvjete imaju šanse dobiti poticaje - uključujući Teslu", pojašnjava.

Tesla je u studenom prošle godine objavio da je za lokaciju prve europske tvornice odabrao Berlin, gdje namjerava izgraditi i dizajnerski centar. Nova će tvornica proizvoditi i baterije, osovine i automobile, počevši sa sportskim terencom Model Y.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater