ZAGREB

HUP-Udruga trgovine: Inspekcijske nadzore prilagoditi okolnostima i otežanim uvjetima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

HUP-Udruga trgovine u četvrtak je poručila da nadzori i kontrole iz područja rada Državnog inspektorata trebaju biti primjereni izvanrednim okolnostima i otežanim uvjetima poslovanja te da pristup mora biti konstruktivan, a ne represivan.

"S obzirom da je cijeli lanac opskrbe hranom, od proizvođača, distributera, trgovaca, transporta i dostave, pod značajnim pritiskom, HUP-Udruga trgovine zahtijeva da Državni inspektorat na cijelom području Hrvatske bude usklađen s uputama Nacionalnog stožera. Ukoliko su prepoznate aktivnosti crnog tržišta, iz Udruge trgovine apeliraju na inspektorat da se evidentiraju i sankcioniraju te da se legalnim gospodarskim subjektima, kao što su trgovina hranom i promet lijekova, osigura slobodan protok, prodaja, dostava jer je ciklus kretanje robe u tim sektorima izrazito kratak i vrlo pojačan", navodi se u priopćenju.

Iz HUP-Udruge trgovine apeliraju da nadzori i kontrole iz područja rada Državnog inspektorata budu primjereni izvanrednim okolnostima i otežanim uvjetima poslovanja gospodarskih subjekata.

"Aktivnosti Inspektorata trebaju biti usmjerene na davanje prethodnih upozorenja i mogućnostima davanja roka da se isprave zamijećeni nedostaci", istaknula je u priopćenju direktorica HUP-Udruge trgovine Sanja Smoljak Katić.

Također, moli da inspetkori ostave dodatan rok za dostavu dokumentacije (po mogućnosti putem e-maila). "Jer je, u ovim uvjetima otežanog rada, nemoguće dostavljati dokumentaciju istog trenutka ili za svega nekoliko sati, uzevši u obzir iznimno povećan broj kupaca u poslovnicama te mjere koja je većina poslodavaca poduzela, a to je da je uputila svoje djelatnike u centrali na rad od kuće,", izjavila je Smoljak Katić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater