MARINA KAŠTELA

Hrvatski dani male brodogradnje - izloženo 95 plovila

| Autor: Hina
Ivica Tomić

Ivica Tomić


Hrvatski dani male brodogradnje otvoreni su u četvrtak u Marini Kaštela, a na njima se do 7. travnja predstavlja 95 plovila male brodogradnje pretežito iz Hrvatske ali i inozemstva, što je 50 posto više plovila nego lani.

"Ovih 95 izloženih raznih vrsta plovila je 50 posto više no što ih je bilo izloženo na prošlogodišnjim Hrvatskim danima male brodogradnje", rekao je organizator manifestacije Branimir Matijaca.

Manifestacija Hrvatski dani male brodogradnje održava se jedanaestu godinu za redom, a proteklih se deset godina održavala u Podstrani, istočno od Splita, ali je od ove godine premještena u Marinu Kaštela gdje ima i više prostora za izlaganje proizvoda male brodogradnje.

U Sklopu 11. Hrvatskih dana male brodogradnje održava se i Sajam turističkih atrakcija, na kojem oko 50 tvrtki izlaže turističku opremu i atrakcije namijenjene širenju turističke ponude, što će uz ostalo biti popraćeno i brojnim natjecanjima i prezentacijama na kopnu i vodi.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban istaknuo je kako Hrvatski dani male brodogradnje imaju nemjerljivu važnost za razvoj turizma u toj županiji, posebice u predsezoni.

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella je rekao kako je ova manifestacija daje doprinos razvoju nautičkog turizma u toj županiji. "Splitsko-dalmatinska županija ostvaruje 44 posto cjelokupnog nautičkog turizma u Hrvatskoj i godišnje na području naše županija imamo 1,4 milijun noćenja u nautičkom turizmu", rekao je Stella.

Na manifestaciji Hrvatski dani male brodogradnje, uz domaće brodograditelje, ove se godine predstavljaju i strani pa će posjetitelji moći vidjeti i kao što su Marinello boats, Galeon Yachts, Beneteau Seascape, Vali i Salmeri plovila.

Program i ove godine prate brojne premijere plovila, probne i testne vožnje, stručni skupovi i sl.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater