ZAGREB

HOK zabrinut zbog mjere samoizolacije za vozače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Hrvatske obrtničke komore u četvrtak su izrazili zabrinutost zbog mjere samoizolacije od 14 dana izrečene vozačima zaposlenim kod prijevoznika koji obavljaju opskrbu robom iz Italije, a koji su jučer ušli u Hrvatsku.

"Stavljanje svih vozača u 14-dnevnu samoizolaciju ubrzo će dovesti do zatvaranja prijevozničkih obrta, gubitka radnih mjesta, ali što je najvažnije do prekida opskrbe značajnog broja osnovnih namirnica koje dolaze iz Italije", ističu iz HOK-a iz kojeg pozdravljaju napore Kriznog stožera u nastojanju da se zaštiti život i zdravlje građana.

Napominju kako su svjesni činjenice da se u sadašnjem trenutku Krizni stožer našao pred teškom odlukom u kojoj mora brinuti o sigurnosti i zdravlju svojih građana, pa i donošenjem mjere poput ove.

HOK predlaže se vozačima, kojima je već izrečena mjera samoizolacije i nemaju simptome bolesti, a žele nastaviti dalje voziti, to i omogući, uz obvezatno pridržavanje sigurnosnih mjera, nošenja zaštitne maske, održavanja sigurne udaljenosti uz obvezno javljanje telefonom dežurnom epidemiologu u nadležnoj zdravstvenoj ustanovi, kao što je to bilo navedeno u uputi koja je bila na snazi od 3. ožujka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini