SISAK

HGK: Petrokemija, SANO i Agrosimpa perjanice sisačko-moslavačkog gospodarstva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Unatoč gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom i potresom, više je trgovačkih društava Sisačko-moslavačke županije, među kojima su Petrokemija, SANO te Agrosimpa, lani ostvarilo vrlo dobre poslovne rezultate, pa su im dodijeljene Zlatne kune, kao najviše gospodarsko priznanje.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore u Sisku, za najuspješnije veliko trgovačko društvo, proglašena je kutinska Petrokemija, proizvođač mineralnih gnojiva, koji posluje sve bolje, pa je prošlu godinu završio sa 266 milijuna kuna dobiti.

Primajući priznanje, predsjednik uprave Davor Žmegač naglasio je kako se kompanija i ove godine susreće s otežanim poslovanjem zbog nastavka pandemije, zelene tranzicije za koju nismo spremni, inflatornih pritisaka i viših cijena plina, ali očekuje i nadalje pozitivne poslovne rezultate.

Zlatnu kunu za srednja trgovačka društva preuzeo je Tomislav Bosilj za tvornicu stočne hrane SANO u Popovači. Sa 40 zaposlenih, tvornica izgrađena 2004. godine sve više izvozi.

Među malim trgovačkim društvima, priznanje je pripalo sisačkoj tvrtki Agrosimpa, koja se bavi prodajom alata i repromaterijala za poljoprivredu. Kako je rekao vlasnik i direktor Saša Simić, Agrosimpa se bavi i pčelarstvom, pa upravo gradi tvornicu hrane za pčele u Ukrajini.

Posebna priznanja su dodijeljena pojedincima i tvrtkama za doprinos razvoju gospodarstva i komorskog sustava na području županije, u povodu 150 godina od osnivanja Trgovačko-obrtničke komore u Sisku. Primili su ih Ivan Brkić, Mladen Galeković, Boris Mesarić, Darko Matt Sertić, Milan Stojanović i Marijan Vukelić, te petrinjski Gavrilović, kutinska Petrokemija i razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA.       

Čestitajući nagrađenima, predsjednik HGK Županijske komore u Sisku Tihomir Babić naglasio je da je 2020. godina bila godina neizvjesnosti i straha. Dobitnici priznanja su u teškim uvjetima učinili dodatni napor za opstanak i zadržavanje radnih mjesta. Najavio je i kako će Komora i nadalje djelovati u interesu opstanka i razvoja gospodarstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater