SPLIT

Gospodarska komora Split podržava inicijativu dalmatinskih trgovaca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Županijska Gospodarska komora Split poručila je u srijedu kako podržava inicijativu dalmatinskih trgovaca za otkup i plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda u okolnostima krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Kriza u kojoj smo se našli na radikalan je način razotkrila neke slabosti, a ovisnost o uvoznim proizvodima jedna je od njih. S druge strane, trenutačna nemogućnost prodaje svježeg voća i povrća na tržnicama, dodatno je dovela u problem domaće proizvođače, navode u priopćenju.

‘’Poziv kako splitskog Tommyja domaćim poljoprivrednim proizvođačima za plasman njihovih proizvoda kroz Tommyjevu prodajnu mreže, tako i ostalih većih županijskih trgovaca poput Studenca, Ribole, Victe, Apfela i drugih, višestruko je značajan jer omogućava opstanak većeg broja malih proizvođača te očuvanje zaposlenosti i likvidnosti, a to je sve ono što Hrvatska gospodarska komora zagovara’’, poručila je Ines Budrović iz Odsjeka za trgovinu HGK - Županijske komore Split.  

Proizvodi domaćeg porijekla su važan dio naše ponude, a ovom inicijativom želimo dodatno povećati njihov udio u ponudi te tako izravno potaknuti očuvanje i razvoj poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj, a posebno na lokalnoj razini', poručuje u pozivu proizvođačima član Vijeća nacionalnog Udruženja trgovine HGK i direktor korporativnih komunikacija Tommyja Dario Mamić.  

Kako se navodi u priopćenju, brza reakcija domaćih trgovaca i omogućavanje plasmana roba hrvatskim proizvođačima, posebno malim proizvođačima i OPG-ovima, pokazala je njihovo istovremeno i poduzetničko i socijalno odgovorno ponašanje.   

HGK se kroz različite aktivnosti i nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko kontinuirano zalaže za što veću prisutnost domaćih proizvoda na našem tržištu, ističući njihovu kvalitetu i prednosti. Stoga iz splitske Komore pozdravljaju jače okretanje maloprodaje domaćim proizvođačima i usmjeravanje potrošnje na domaću proizvodnju te pozivaju poljoprivredne proizvođače da se odazovu pozivu trgovačkih lanaca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater