ZAGREB

Glavna skupština HT-a 29. travnja ili alternativno 7. svibnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) sazvana za 29. travnja, ili alternativno, ako prvi datum neće biti moguće njezino održavanje, 7. svibnja, odlučivat će uz ostalo o upotrebi dobiti iz 2019. te isplati dividende od 8 kuna po dionici.

U pozivu za skupštinu napominje se da će u slučaju da okolnosti dovedu do nemogućnosti njezina održavanja zbog brzog širenja koronavirusa, pravovremeno skupštinu otkazati. Iz HT-a ističu i da Uprava stalno prati situaciju i zdravstveno-sigurnosne preporuke i odluke stožera civilne zaštite RH.

S te strane, poručuju i da im je najveći prioritet zdravlje dioničara i zaposlenika HT-a, kao i pružatelja usluga uključenih u organizaciju skupštine.

A skupština će, prema dnevnom redu, odlučivati o upotrebi neto dobiti ostvarene u 2019. u iznosu nešto malo iznad 717 milijuna kuna, od čega bi se veći dio od 646,1 milijun kuna, a prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, upotrijebio za isplatu dividende dioničarima, i to od 8 kuna po dionici.

Dividenda od 8 kuna po dionici za 2019. za kunu je viša nego je bila određena dioničarima za 2018., ali kako je Glavne skupštine u 2019. odlučila da se tom iznosu 'pridružio' još tri kune po dionici iz dijela zadržane dobiti iz prethodnih godina, dioničari HT-a su u 2019. dobili ukupno dividendu za 2018. od 10 kuna po dionici.

Preostali dio neto dobiti iz 2019. od 21,1 milijun kuna raspodijelit će se u zakonske rezerve, a dio od 49,8 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Predloženu dividendu, ako se usvoji, isplatili bi svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 7. svibnja 2020. (record date), s time da tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 18. svibnja 2020. (payment date).

Uz to, Glavna skupština će uobičajeno odlučivati i davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora za poslovnu 2019., kao i o prijedllogu da se Ivici Mišetiću iz Zagreba mandat kao člana Nadzornog odbora HT-a produlji na još jedno razdoblje od četiri godine, te o izboru Eirine Nikolaidi iz Atene (Grčka) za članicu Nadzornog odbora na još jedno mandatno razdoblje od četiri godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini