PARIZ

Francuski Thales potvrdio procjene rezultata unatoč izgubljenom poslu u Australiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski proizvođač vojne opreme Thales u četvrtak je potvrdio procjene poslovnih rezultata u ovoj godini unatoč otkazanoj australskoj narudžbi podmornica na nuklearni pogon.

Thales ima 35-postotni udjel u Naval Groupu, vojnom brodogradilištu koje je trebalo isporučiti podmornice Australiji, prema ugovoru vrijednom 40 milijardi dolara.

U sklopu ugovora s Australijom, Thales, koji proizvodi akustične sonare za vojne brodove, također je trebao isporučiti podsustave američkom Lockheed Martinu.

Ugovor je otkazan nakon što je australska vlada sklopila novi sporazum o suradnji sa Sjedinjenim Državama i Britanijom, podsjeća Reuters.

SAD, Britanija i Australija objavili su da će uspostaviti sigurnosno partnerstvo u indo-pacifičkoj regiji, u sklopu kojeg će Australija kupiti američke podmornice na nuklearni pogon.

Francuska je intenzivno lobirala kako bi 2016. dobila posao, koji spada među najunosnije u svijetu u sektoru vojne opreme, istisnuvši konkurente Japan i Njemačku, a Thales je tada taj uspjeh nazvao "velikim danom" za francusku industriju vojne opreme, podsjeća Reuters.

Nakon što je osigurao narudžbu, Naval Group bio je najavio otvaranje oko 4.000 radnih mjesta u Francuskoj, što bi išlo u korist brodogradilištima i industrijskim lokacijama u Lorientu, Brestu, Nantesu i Cherbourgu.

Thales je danas potvrdio financijske ciljeve za 2021., uključujući prihode u rasponu od 15,8 do 16,3 milijarde eura i operativnu maržu od 9,8 do 10,3 posto. Također je opetovano potvrdio srednjoročne prognoze, uključujući ciljanu operativnu maržu od 12 posto.

"Thales ne očekuje nikakav značajan utjecaj ove objave na operativnu dobit (EBIT) u 2021. godini na razini grupe preko doprinosa Naval Groupa”, objavila je kompanija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini