ZAGREB

Ericsson Nikola Tesla: Glavnoj skupštini predložena dividenda od 82 kune po dionici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nadzorni odbor i Uprava Ericsson Nikola Tesle (ENT) u petak su glavnoj skupštini zajednički predložili odluku o isplati dividende u iznosu od 82 kune po dionici, izvijestila je ta kompanija.

Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle održat će se 29. lipnja ove godine, navodi se u kratkoj obavijesti ENT-a.

Pravo na dividendu imaju dioničari koji će na dan 2. srpnja 2021. godine na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu imati upisane dionice društva. 

Prvi dan od kojeg se dionicom trguje bez prava na dividendu (ex dividend date) je 1. srpnja 2021. godine, izvijestili su iz ENT-a.

Inače, predložena dividenda od 82 kune po dionici je za 33 kune veća od one koju su dioničari Ericssona Nikole Tesle dobili prošle godine. Naime, na izvanrednoj glavnoj skupštini održanoj 9. prosinca 2020. godine dioničari su donijeli odluku o isplati dividende od 49 kuna po dionici iz zadržane dobiti 2018. i 2019. godine, a isplaćena im je 21. prosinca prošle godine. 

Prema ranije objavljenim nerevidiranim financijskim izvješćima, neto dobit matične kompanije, Ericsson Nikola Tesla d.d. lani je iznosila 76,5 milijuna kuna, dok je 2019. godine iznosila 95,6 milijuna kuna. 

Po podacima iz konsolidiranog financijskog izvješća, Ericsson Nikola Tesla grupa je u 2020. ostvarila 94,5 milijuna kuna neto dobiti, što je pad od 7,8 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok su joj prihodi od prodaje porasli 13,7 posto, na 2,02 milijarde kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini