ZAGREB

E.ON kupio tvrtke za distribuciju plina iz Nove Gradiške i Kutine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Tvrtka E.ON Hrvatska u četvrtak je preuzela dvije tvrtke za distribuciju plina i maloprodaju - Plin-Projekt iz Nove Gradiške i Moslavina Plin iz Kutine, a tim najnovijim akvizicijama postaje treći najveći distributer plina u Hrvatskoj sa 43 tisuće kupaca, objavio je u četvrtak E.ON Hrvatska. 

Preuzimanjem Plin-Projekta i Moslavina Plina, E.ON Hrvatska je postao stopostotnim vlasnikom dvije dodatne kompanije za distribuciju plina i maloprodaju s 19 tisuća kupaca, navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznosi vrijednost transakcije.

Posljednjih godina E.ON je već preuzeo dvije plinske tvrtke u Hrvatskoj - Koprivnica Plin i Montcogim Plinaru.

S najnovijim akvizicijama E.ON postaje treći najveći distributer plina u zemlji, sa 43 tisuće kupaca unutar 1650 kilometara plinske mreže, ističu iz te kompanije. 

"Uspješno nastavljamo ostvarivati strategiju i postati jedna od vodećih tvrtki na hrvatskom tržištu distribucije plina", naglašava u priopćenju predsjednik Uprave tvrtke E.ON Hrvatska Karl Kraus. 

Kako se navodi, direktori dviju novih tvrtki u E.ON-ovom portfelju bit će Milan Vondraček, direktor sektora mreža tvrtke E.ON Hrvatska, i Dean Gnjidić, direktor Montcogim Plinare i Koprivnica Plina. Njihov glavni zadatak bit će integrirati nove tvrtke u E.ON i dalje razvijati plinsku mrežu u novim distribucijskim područjima, zaključuje se u priopćenju.

Inače, E.ON Hrvatska je do početka ove godine u Hrvatskoj poslovala pod imenom RWE. To je rezultat i preslagivanja na europskom energetskom tržištu, u sklopu čega je njemački energetski div E.ON preuzeo RWE-ovu podružnicu Innogy kojoj je, zapravo, pripadala tvrtka RWE Hrvatska i sve njezine podružnice.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum