KAIRO

Emirates naručio 30 Boeingovih 787 Dreamlinera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Državni avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata Emirates objavio je u srijedu da je naručio 30 Boeingovih 787-9 Dreamlinera ukupne vrijednosti 8,8 milijardi dolara a vrijednost te narudžbe gotovo je upola manja od one dostavljene europskom Airbusu.

„Ovim dogovorom utvrđuje se postojeći memorandum o razumijevanju za Boeingove 787 Dreamlinere. Isporuke će početi u svibnju 2023. i protegnut će se na idućih pet godina”, objavio je prijevoznik na Twitteru.

Izvršni direktor kompanije Ahmed bin Said Al Maktum potvrdio je narudžbu zrakoplova od američkog diva u srijedu na zrakoplovnom sajmu u Dubaiju.

„Modeli 787 bit će dopuna našoj floti, proširujući našu operativnu fleksibilnost na području kapaciteta, doleta i rasporeda kako bismo mogli povezati nove gradove i digli frekventnost na višu razinu”, rekao je Ahmed na sajmu, prema izvješćima medija iz Dubaija.

Iz Emiratesa su početkom tjedna objavili i da su naručili 50 zrakoplova Airbus A350 vrijednih ukupno 16 milijardi dolara. Očekuje se da će i prvi Airbusov zrakoplov biti isporučen Emiratesu u svibnju 2023., a rok isporuke preostalih također je 2028. godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini