ZAGREB

DZS: Zalihe industrijskih proizvoda na godišnjoj razini pale 2 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su na kraju listopada 3,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini pale za 2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), na mjesečnoj razni povećane su zalihe energije, za 21,1 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,2 posto i intermedijarnih proizvoda za 0,6 posto.

Istodobno su zalihe trajnih proizvoda za široku potrošnju smanjene za 3,6 posto, a kapitalnih proizvoda za 1,1 posto,

Na godišnjoj su razini zalihe kapitalnih proizvoda povećane 8,9 posto, a zalihe energije za 3,3 posto.

Zalihe trajnih proizvoda za široku potrošnju istodobno su smanjene za 7,3 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za četiri posto i  intermedijarnih proizvoda 1,6 posto.

Promatrano po područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti (NKD), zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju listopada su u usporedbi s mjesecom ranije u prerađivačkoj industriji povećane za 3,6 posto, dok su u u rudarstvu i vađenju smanjene 0,2 posto.

Na godišnjoj su razini zalihe gotovih industrijskih proizvoda u prerađivačkoj industriji pale 2,1 posto, a u rudarstvu i vađenju za 0,4 posto, pokazuju podaci DZS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of