DUBAI

Dubai izgubio goste iz Indije, pokušava nadoknaditi izgubljeno na novim tržištima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dubai očekuje da će ove godine privući preko 5,5 milijuna stranih turista, otprilike kao i u pandemijskoj 2020. godini, procjenjujući da bi nova tržišta mogla nadoknaditi gubitak gostiju iz ključnih zemalja u kojima su putovanja zabranjena.

Procjena za ovu godinu bila bi tek trećina brojke koju je Dubai zabilježio u 2019. 

Posjetiteljima iz Indije, tradicionalno najvećeg emitivnog tržišta, uglavnom je zabranjen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) zbog najnovijeg vala zaraze.

Ujedinjeno Kraljevstvo, treće na ljestvici emitivnih tržišta u 2019., zabranilo je izravne letove iz UAE, propisavši povratnicima obavezu hotelske karantene.

Dužnosnik dubajskog ministarstva turizma Issam Kazim izjavio je da su brojke s novijih tržišta u Europi, Africi i u Zajednici Nezavisnih Država (ZND) dobre.

"Sva ta tržišta počet će se zbrajati i, nadamo se, popunjavati praznine, pa će se stvoriti puno snažniji temelji za izgradnju sigurnog oporavka u budućnosti", rekao je Kazim Reutersu na sajmu arapskog turizma u Dubaiju.

Grad se otvorio za međunarodne posjetitelje u srpnju prošle godine i postao popularno mjesto za odmor za novogodišnje praznike, kada su mnoga druga globalna odredišta bila zatvorena zbog pandemije.

Dolazak stranih turista poklopio se ipak s drugim valom zaraze koronavirusom u UAE, pa je Dubai pooštrio ograničenja kapaciteta hotela i restorana. Mnoga od tih ograničenja ublažena su tek ovoga tjedna, ističe Reuters.

Kazim rast broja novozaraženih u UAE objašnjava raširenim testiranjem, ističući da će se, što se više ljudi bude testiralo, otkrivati i više zaraženih.

Njihov je broj sada pao s dnevnog vrhunca od 3.977 novih slučajeva u veljači na otprilike 1.300. Vlasti ne otkrivaju brojke za svaki emirat posebno.

Dubai također očekuje da će Expo 2020, lani odgođen zbog pandemije i prebačen na razdoblje od listopada do ožujka, privući mnoge turiste koji ga nikada ranije nisu posjetili.

Prije pandemije organizatori su tvrdili da Expo može privući 11 milijuna stranih posjetitelja, a Kazim je u utorak izjavio da pandemija otežava procjene.

Emirat Ras Al Khaimah na sjeveru zemlje očekuje u ovoj godini 915 tisuća posjetitelja, što je za 14 posto više nego u 2020. godini, ali i dalje za 1,1 milijun manje nego u 2019.

"Oprezno smo optimistični i vjerojatno će biti bolje no što očekujemo, ali puno je toga još neizvjesno", rekao je Raki Phillips, direktor agencije za razvoj turizma Ras Al Khaimaha.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini