SPLIT

Dodjela nagrada Zlatna penkala u petak u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Splitu će se u petak održati svečana dodjela nagrada, inozemnim novinarima, blogerima i influencerima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji u prošloj godini.

Županijska i gradska turistička zajednica su organizatori i domaćini 18. dodjele Zlatne penkale.

Za 17 inozemnih novinara, blogera i influencera pripremljen je višednevni program obilaska destinacija, znamenitosti i atrakcija s područja županije.

Za sve je uzvanike koji dolaze s tržišta Austrije, Češke, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, SAD-a, Slovačke, Slovenije, Švedske, Švicarske i Ujedinjenog Kraljevstva pripremljen bogat program koji 25. svibnja uključuje obilazak grada Splita, Dioklecijanove palače, Peristila i Pjace (Narodnog trga), a 26. svibnja predviđen je odlazak brzim brodovima do Brača.

Posljednji dan programa je 27. svibnja u sklopu kojega je organiziran razgled Sinja uz posjet muzeju sinjske alke i obilazak tvrđave starog grada. Istog je dana s početkom u 18.30 sati predviđena svečana dodjela nagrada Zlatna penkala, koja će se održati u Galeriji Meštrović u Splitu. 

Ovogodišnji glavni dobitnici nagrade Zlatna penkala sa sobom će ponijeti vrijednu statuu od bračkog kamena, koju je za ovu priliku posebno dizajnirala i izradila hrvatska dizajnerica i umjetnica Dina Jakšić.        

Nagrada Zlatna penkala se dodjeljuje u tri kategorije i to za najbolju reportažu tiskanog ili online medija, najbolju radijsku ili televizijsku reportažu te najbolji travel blog ili objavu na društvenim mrežama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini