MILANO

Dobit Intese Sanpaolo poskočila za četvrtinu u trećem kvartalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u utorak da je treće tromjesečje zaključila s neto dobiti većom za četvrtinu zahvaljujući većim prihodima od naknada i provizija i skoku dobiti od trgovanja vrijednosnicama koji su nadoknadili niže kamatne prihode.  

Neto dobit najveće talijanske banke u segmentu poslovanja s građanima, vlasnice Privredne banke Zagreb (PBZ), poskočila je u trećem kvartalu 25,3 posto, na 1,04 milijarde eura.

Prihodi su porasli 5,7 posto, na 4,52 milijarde eura.

Neto prihodi od naknada i provizija pritom su bili za 1,6 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine, dosegnuvši 1,99 milijardi eura. Neto kamatni prihodi smanjeni su za 5,6 posto, na 1,74 milijarde eura.

Dobit od trgovanja vrijednosnicama više je nego udvostručena, na 479 milijuna eura.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci Intesa Sanpaolo poslovala je s neto dobiti u iznosu 3,31 milijarde eura, što je povećanje od 9,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Komentirajući devetomjesečnu neto dobit, Messina ističe da je "posrijedi najbolji rezultat za prvih devet mjeseci u poslovnoj godini od 2008. godine, zahvaljujući solidnim rezultatima poslovanja u temeljnoj djelatnosti".

Time smo ostvarili već 82 posto ukupne neto dobiti zabilježene u 2018. godini, dodao je Messina. 

Prihodi su u razdoblju od siječnja do rujna skliznuli za 0,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, na 13,58 milijardi eura, pokazalo je poslovno izvješće.

U poslovnoj 2019. u Intesi očekuju rast neto dobiti u odnosu na 2018. temeljem rasta prihoda, kontinuiranog smanjenja operativnih troškova i nižih troškova rizika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of