CHICAGO

DHL Express kupuje devet teretnih zrakoplova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Logistička tvrtka DHL Express, dio njemačke grupe Deutsche Post DHL, naručila je od Boeinga devet prenamijenjenih teretnih zrakoplova, objavio je američki industrijski div. Boeing Converted Freighters (BCF) zrakoplova.

Naručenih devet konvertiranih zrakoplova (Boeing Converted Freighter) tipa 767-300 čine najveću pojedinačnu narudžbu tog tipa letjelice u povijesti Boeinga, navodi se u priopćenju, objavljenom u nedjelju.

DHL je u međuvremenu preuzeo sedam od osam ranije naručenih BCF-ova koje je iznajmio partnerskim zrakoplovnim prijevoznicima na Bliskom istoku i u Latinskoj Americi kako bi proširili svoje regionalne mreže, dodaje se.

Kompanija za ekspresnu dostavu pošiljki sada će proširiti flotu i angažirati devet dodatnih zrakoplova na interkontinentalnim letovima kako bi podmirila pojačanu globalnu potražnju za kapacitetima za prijevoz tereta.

„Cilj nam je dodatno poboljšati našu dobro povezanu globalnu mrežu i istodobno smanjiti emisiju ugljika i potrošnju goriva i time voditi računa o okolišu, partnerima i kupcima", rekao je viši potpredsjednik Global Air Fleet Managementa pri DHL Expressu Geoff Kehr.

Boeingovi 767-300 BCF-ovi najučinkovitiji su širokotrupni teretni zrakoplovi srednje veličine u svijetu, mogu nositi do 51,6 tona na relacijama od 6190 kilometara, ističu u DHL Expressu.

U Boeingu ističu da trenutno imaju više od 100 narudžbi i obveza za zrakoplove 767-300BCF.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini