LONDON

Britanski konzorcij prestaje s proizvodnjom nakon isporučenih 13 tisuća respiratora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Britanski konzorcij koji je osnovala skupina zrakoplovnih, automobilskih i inženjerskih tvrtki, s ciljem proizvodnje respiratora za zdravstvenu službu zemlje, priopćio je da će završiti s proizvodnjom nakon što je isporučio više od 13 tisuća uređaja.

VentilatorChallengeUK priopćio je da je njegova proizvodnja više nego udvostručila zalihe respiratora  dostupne za uporabu Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS).

Konzorcij, koji je osnovan na neprofitnoj osnovi uz pomoć tvrtki poput Forda, McLarena, Rolls-Roycea i Airbusa, u svibnju je priopćio da je povećao proizvodnju u slučaju drugog vala zaraze.

No, predsjednik VentilatorChallengeUK-a Dick Elsy je rekao da je NHS dobro opskrbljen za budućnost.

"Pomogli smo osigurati NHS-u da uvijek ima pristup potrebnom broju respiratora, a i drago nam je što smo pridonijeli stvaranju otpornih zaliha u slučaju potrebe za respiratorima u budućnosti", rekao je.

Britanija je nastojala "zaštiti NHS" tijekom blokade zbog pandemije koronavirusa, radeći na izravnavanju krivulje zaraze, pa tako zdravstvena služba nije bila preplavljena.

Dostupnost respiratora u NHS-u bila je popularna politička tema od početka epidemije, no potražnja za tim uređajima nikad se nije približila brojci od 30 tisuća koliko je u početku bilo procijenjeno da će biti potrebno.

Vlada je priopćila kako su svi kojima je bio potreban respiratora za vrijeme pandemije imali pristup uređaju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom