LONDON

Britanija zabranila platformu za trgovinu kriptovalutama Binance

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski financijski regulator naložio je Binanceu, platformi za trgovinu kriptovalutama koja spada među najveće u svijetu, da zaustavi sve regulirane aktivnosti, pridruživši se strogim mjerama u Japanu u Njemačkoj.

Binance Markets, britanski ogranak Binancea, "ne smije bez pisane dozvole FCA provoditi nikakve regulirane aktivnosti... a odluka stupa na snagu odmah", objavila je u nedjelju agencija za financijske usluge FCA.

Binance nije jučer odgovorio na zahtjev da komentira tu objavu.

Trgovina kriptovalutama u Velikoj Britaniji nije izravno regulirana, ali platforme moraju ishoditi dozvole za usluge poput trgovine izvedenicama kriptovaluta.

FCA je naredio Binanceu da do 30. lipnja na svojoj internetskoj stranici i kanalima na društvenim mrežama objavi obavijest da "Binance Marketsu nije dozvoljeno obavljanje reguliranih aktivnosti u Velikoj Britaniji“.

Platforma mora također sačuvati kompletnu evidenciju koja se odnosi na potrošače iz Velike Britanije i do 2. srpnja obavijestiti FCA da je provela taj nalog.

Regulator nije objasnio zašto je poduzeo mjere protiv Binancea, koji je ranije priopćio da svoje zakonske obveze shvaća "vrlo ozbiljno" i surađuje "s regulatorima i agencijama za provedbu zakona".

FCA je pojačao nadzor nad trgovanjem kriptovalutama, koje je postalo silno popularno, kako u Britaniji tako i u svijetu.

Od siječnja britanski regulator zahtijeva od svih tvrtki koje nude usluge povezane s kriptovalutama da se registriraju i dokažu da poštuju zakone o suzbijanju pranja novca.

Početkom lipnja objavili su da se registriralo samo pet tvrtki i da većina još nije ispoštovala njihove zahtjeve.

Japanski regulator priopćio je 25. lipnja da Binance u Japanu posluje mimo zakona, prema obavijesti objavljenoj na internetskoj stranici Japanske agencije za financijske usluge.

Bloomberg je u svibnju izvijestio da su službenici američkog ministarstva pravosuđa i porezne uprave koji istražuju pranje novca i porezne prekršaje prikupljali informacije od pojedinaca koji imaju uvid u poslovanje Binancea, navodi Reuters.

U travnju njemački financijski regulator BaFin upozorio je Binance da mu prijeti novčana kazna zato što ulagačima nudi kriptovalute bez propisanog prospekta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater