LONDON

Binance kupuje udio u Forbesu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Digitalna platforma za trgovinu kriptovalutama Binance objavila je da će kupiti udio u financijskom časopisu Forbes vrijedan 200 milijuna dolara, prenose britanski mediji.

Forbes je osnovan 1917. godine i desetljećima je bio u obiteljskom vlasništvu, a proslavio se praćenjem titana poslovnog svijeta i ljestvicama milijardera, piše BBC.

No, kao i mnogi drugi u medijskom sektoru, imao je teškoća s prijelazom na digitalni format, a Binanceovo ulaganje trebalo bi mu pomoći da postane lider u izvještavanju o digitalnoj imovini, poput bitcoina.

U najavi ulaganja osnivač Binancea Changpeng 'CZ' Zhao rekao je da medije smatra "bitnim elementom poticanja razumijevanja i obrazovanja širokog kruga potrošača" o kripto tržištu i novim blockchain tehnologijama.

Kinesko-kanadski milijarder, čija se neto vrijednost procjenjuje na skoro 100 milijardi dolara, oglasio se naknadno na Twitteru pojašnjenjem da mu je fokus na pomoći Forbesu da izgradi svoju tehnologiju, nazivajući Forbesovu uređivačku neovisnost "svetinjom".

Za televizijsku postaju CNBC Zhao je izjavio da njegova tvrtka želi ulagati i u druge tradicionalne medijske kompanije jer želi unaprijediti usvajanje blockchaina, sustava za bilježenje transakcija koji koristi zajednički, decentralizirani registar.

Među promatračima medijske scene Binanceova kupnja udjela u Forbesu potaknula je raspravu o mogućem sukobu interesa, napominje BBC.

Analitičari su pak primijetili da se kripto imovina pokazala posebno osjetljivom na manipulacije slavnih osoba i na medijsku pompu, što je alarmiralo regulatore diljem svijeta.

Binance je inače 2020. tužio Forbes za klevetu, ali je naknadno odustao od tužbe, podsjeća BBC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini