ZAGREB

Benzin u prosjeku jeftiniji 22 lipe po litri, dizel 28 lipa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Cijene goriva pale su i ovaj tjedan pri čemu je benzin u prosjeku jeftiniji za 22 lipe po litri u odnosu na prošli tjedan, a dizel za 28 lipa.

Zbog velike ponude na globalnom tržištu, a male potražnje, kao jedne od posljedica problema s koronavirusom, cijene goriva snižene su i ovaj tjedan. 

Tako je portal "cijene goriva" objavio da su benzinska goriva u odnosu na prošli tjedan snižena za 22 lipe po litri, dizelska za 28 lipa, dok je cijena autoplina ostala ista. 

Tifon prodaje Eurosuper 95 po 7,76 kuna, kolika je cijena i na Ininim postajama. Lukoil po litri tog goriva traži lipu više, Petrol dvije lipe više, dok je cijena na Croduxu 7,81 kunu. 

Ininino gorivo Eurosuper 95+ stoji 7,86 kuna, a isto gorivo kod Lukoila 8,02 kune. Eurosuper 100 Ina cijeni 8,30 kuna, Petrol dvije lipe više. Kod Tifona i Croduxa to gorivo stoji 8,35 kuna. 

Cijene eurodizela startaju od 7,96 kuna po litri, a to je cijena koju nudi Ina. Dvije lipe više traži Lukoil, dok Tifor, Petrol i Crodux litru eurodizela cijene po 7,99 kuna.

Inin Eurodizel+ košta 8,06 kuna, a Tifonov Class eurodiesel 8,13 kuna.

Isto toliko stoji i Q Max eurodiesel Petrol, dok je Eurodizel  Plus Croduxa tek lipu skuplji. Na kraju, Eurodizel + koji prodaje Lukoil košta 8,20 kuna.   

Prošli su tjedan domaći naftni stručnjaci Jasminko Umičević i Davor Štern, procijenili da bi cijene  nafte i benzina mogle  eventualno padati još 10-ak posto, a onda će se početi vraćati na normalne razine, no i da to ovisi o rezultatima i tijeku borbe protiv koronavirusa. 

I jedan i drugi prognozirali su da će se cijene naftnih prerađevina početi oporavljati tek kada se počne nazirati kraj borbe s virusom.

Cijene nafte na svjetskim su tržištima pale su ovoga  tjedna šesti puta  za redom, jer su zbog širenja koronavirusa u svijetu paralizirani dijelovi gospodarstva, pa je znatno smanjena i potražnja za "crnim zlatom".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of