ZAGREB

AD Plastik privremeno zaustavlja većinu proizvodnje u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


AD Plastik je u petak izvijestio kako je zbog zaustavljanja proizvodnje svojih kupaca, svjetskih proizvođača automobila, primoran zaustaviti veći dio proizvodnje u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj na neko vrijeme.

"Zbog zaustavljanja proizvodnje naših kupaca, najvećih svjetskih proizvođača automobila (...) primorani smo zaustaviti veći dio proizvodnje na lokacijama u Hrvatskoj, Srbiji i Mađarskoj na neko vrijeme", navodi se u objavi tvrtke na Zagrebačkoj burzi vezanoj uz utjecaj koronavirusa na poslovanje.

Iz AD Plastika ističu kako trenutno ne mogu predvidjeti trajanje takve situacije na svojim lokacijama, jer ona, kako navode, ovisi prije svega o globalnoj situaciji na tržištu i aktivnostima njihovih kupaca.

Za sada se, kako navode, u AD Plastikovim pogonima u Rusiji proizvodni procesi odvijaju prema planu, a nastavljaju i s projektnim aktivnostima u razvoju komponenti za nove modele vozila.

"Potpuno smo usredotočeni i odlučni u očuvanju vitalnosti kompanije u cilju ispunjenja zahtjeva svojih kupaca i interesa svih naših dionika. Aktivno poduzimamo sve potrebne mjere za nastavak poslovanja i u svakodnevnoj smo komunikaciji s kupcima i dobavljačima te smo spremni nastaviti svoju proizvodnju čim naši kupci zatraže prve isporuke", poručuju iz AD Plastika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of