italija

Ryanair pod povećalom zbog dominantne tržišne pozicije

| Autor: Hina
(Snimio Vedran karuza / Novi list)

(Snimio Vedran karuza / Novi list)


Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štete putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.

U nekoliko navrata Ryanair je fizičkim i online turoperatorima blokirao pristup ponudama i popustima na svojoj web stranici, utvrdio je regulator, prema izvješću Il Messagera. Službena odluka trebala bi biti objavljena tokom dana.

Glasnogovornik Ryanaira u Italiji nije bio odmah dostupan za komentar izvješća.

Irski prijevoznik ima najveći udio u talijanskom tržištu, prema podacima regulatora. 

Najveća europska aviokompanija po broju putnika ima osam dana za odgovor na odluku regulatora. Njezini predstavnici vjerojatno će se sastati s predstavnicima agencije u drugoj polovini tjedna, piše Il Messaggero.

Ako Ryan ne ponudi uvjerljive argumente za svoje postupke, morat će ukloniti sve prepreke koje postavlja agencijama za putovanja i konkurenciji, dodaju novine.

Kompanija želi učvrstiti vodeću poziciju na talijanskom tržištu i zainteresirana je za dodatne slotove u rimskoj zračnoj luci Fiumicino koje bi moglo 'otvoriti' povezivanje nacionalnog prijevoznika ITA Airwaysa i Lufthanse, prema odredbama Europske komisije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater