sajam nautike

Na Rijeka Boat Show gotovo stotinu izlagača

| Autor: Hina
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Sajam nautike Rijeka Boat Show otvoren je u četvrtak na Gatu Karoline Riječke u Rijeci i okupio je gotovo stotinu izlagača, a šest plovila imat će hrvatske premijere.

Ove godine će sajam zbog velikog interesa izlagača trajati četiri dana, a izlagački prostor je proširen. Plovila s hrvatskom premijerom dolaze od proizvođača iz Norveške, Italije i SAD-a.

Uz predstavljanje atraktivnih brendova iz svijeta nautike, plovila hrvatske male brodogradnje izložen je i širok spektar raznolike nautičke opreme.

Direktor Rijeka Boat showa Ivan Črnjarić je rekao da je sajam nasljednik sajma Nautica pokrenutoga 1984. te Rijeka Nautic Showa, kako se zvao od 2013. godine.

"Nakon pet godina od kad smo kao nova ekipa preuzeli organizaciju sajma pod nazivom Rijeka Boat Show, moram izraziti zadovoljstvo prepunim Gatom Karoline Riječke", rekao je. "Govori se o otvaranju Rijeke moru, a uz sve dosadašnje investicije, a posebno one koje se pripremaju, možemo reći da se već definitivno i otvorila", zaključio je.

Član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović istaknuo je da je Rijeka Boat Show u pet godina djelovanja pet puta povećao broj izlagača. Uskoro kreće izgradnja ACI marine Rijeka koja će sigurno ucrtati Rijeku na nautičku kartu Europe. To će biti dodatni poticaj za buduće sajmove Rijeka Boat Show te možemo očekivati daljnji rast sajma", istaknuo je Ostrogović.

Na otvaranju su bili i predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice grada Rijeke.

Nakon programa otvaranja, predstavljena je buduća ACI marina Rijeka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini