ZAGREB

Najčešći kvarovi ta tehničkim pregledima na svjetlima i kočnicama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na tehničkim pregledima 18,6 posto vozila je neispravno, a najčešće neispravnosti su na svjetlima i kočnicama, objavio je u srijedu Centar vozila Hrvatske (CZV).

Podaci CZV-a pokrivaju sve vrste vozila, a u ukupnom broju od 2.322.406 pregledanih, kod njih 18,59 posto ili 431.625 utvrđena je barem jedna neispravnost.

Prosječan broj grešaka po neispravnom vozilu je veći od pet, tako da je većina neispravnih vozila imala više od jednog neispravnog sklopa, što odgovara činjenici da su vozila u Hrvatskoj sve starija, pa i kvarovi najčešće nisu izolirani već ih na neispravnim vozilima ima više, kažu u CZV-u.

Prilikom prvog pregleda vozila, najčešći postotak neispravnosti od 24 posto je na svjetlima i žmigavcima, a vrlo blizu su i neispravnosti na uređajima za kočenje koje čine 22 posto u ukupno utvrđenom broju neispravnosti.

Slijede neispravnosti na karoseriji, šasiji i ostalim dijelovima, zatim neispravnosti na motoru, a na petom mjestu ukupnog broja su neispravnosti osovine, kotača, guma i ovjesa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini