ZAGREB

Za sufinanciranje pokusnih polja navodnjavanja 212,4 tisuće eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo da je otvoren natječaj za dodjelu sredstava za provedbu Programa sufinanciranja uspostave pokusnih polja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za 2023. godinu, vrijedan 212,4 tisuća eura.

Natječaj je otvoren do 17. travnja, a sredstva su osigurana iz državnog proračuna i vrijedna su 212.357 eura (1,6 milijuna kuna).

Iz Ministarstva napominju kako je cilj programa podržati aktivnosti znanstveno istraživačkih ustanova kojima se doprinosi opremanju poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura za potrebe istraživanja utjecaja klimatskih promjena na proizvodnju hrane i okoliš.

Prihvatljivi korisnici programa su znanstveno istraživačke institucije koje uspostavljaju pokusna polja za navodnjavanje poljoprivrednih kultura u 2023. i koje su na dan objave javnog poziva upisane u Upisnik znanstvenih organizacija sukladno pravilniku o Upisniku znanstvenih organizacija i Upisniku visokih učilišta.

Prihvatljive aktivnosti za potporu u okviru provedbe programa su priprema poljoprivrednog zemljišta i obnova zapuštenih poljoprivrednih površina, financiranje izrade tehničke dokumentacije, opremanje poligona za provedbu istraživanja navodnjavanja poljoprivrednih kultura te ostale aktivnosti u cilju uspostave funkcionalnog sustava za navodnjavanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini