ZAGREB

Uprava Plave lagune predlaže isplatu 53 milijuna eura za dividendu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na izvanrednoj skupštini Plave lagune u ožujku dioničari bi trebali odlučivati o prijedlogu Uprave o isplati dividende u iznosi većem od 53 milijuna eura i to iz zadržane dobiti, stoji u pozivu za skupštinu objavljenom u ponedjeljak.

Uprava te turističke kompanije sazvala je izvanrednu skupštinu za 23. ožujka na kojoj će se odlučivati o prijedlogu da se iz zadržane dobiti od 53,08 milijuna kuna za redovnu dividendu isplati 53,07 milijuna eura, a ostatak od 12.600 eura za isplatu povlaštene fiksne dividende imateljima povlaštenih dionica.

Po tome prijedlogu, dividenda bi iznosila bruto 20,29 eura po redovnoj dionici te 20,32 eura po povlaštenoj dionici Plave lagune. Za datum isplate dividende predlaže se 21. travnja.¸

Pravo na isplatu dividende imat će dioničari koji budu upisani u središnjemm depozitariju kao vlasnici dionica sedam dana nakon donošenja odluke o dividendi. 

Inače, prema zadnjih dostupnim podacima, Plava laguna je u prvih devet lanjskih mjeseci ostvarila konsolidirane poslovne prihode od 1,33 milijarde kuna ili 37 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije te dobit razdoblja od 631 milijun kuna ili 291 milijun više.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini