VUKOVAR

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni tvrtka Alis otvorila proizvodni pogon

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Vukovarskoj gospodarskoj zoni tvrtka Alis u petak je otvorila proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija, u čiju je gradnju uloženo 6,8 milijuna kuna.

"Postojimo od 2019. godine, a prošle godine započeli smo gradnju ovog proizvodnog pogona za proizvodnju metalnih konstrukcija koje se koriste za industrijska postrojenja vezana uz grijanje i toplinsku energiju", kazao je suvlasnik tvrtke Alis, Slobodan Aleksić.

Tvrtka je povezana s  matičnom tvrtkom Interior-Mont iz Vukovara, koja se bavi uređenjem interijera za hotele. Djeluje na tržištu Hrvatske i Njemačke, a zapošljavat će do 25 radnika. U Vukovarskoj gospodarskoj zoni kupila je još jedno zemljište, na kojem je u planu izgradnja još jedne hale.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo time što je Vukovar dobio još jednu proizvodnu tvrtku.

"Činimo što možemo s lokalne razine kako bi imali zadovoljne poduzetnike. Konkretno, u ovoj gospodarskoj zoni u kojoj proizvodne djelatnosti imaju prednost, spuštamo cijene četvornih metara na konkurentne razine", rekao je Penava.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić navela je kako je Vukovarska gospodarska zona danas gotovo u potpunosti popunjena, u njoj posluje 69 poslovnih subjekata s oko 700 zaposlenih osoba. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater