FRANKFURT

Porsche ulazi u njemački burzovni indeks DAX

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Frankfurtska burza objavila je u utorak da će u indeks kompanija s najvećom tržišnom kapitalizacijom do Božića uvrstiti njemačkog proizvođača sportskih automobila Porsche.

Nakon redovne analize Frankfurska burza izvijestila je da će 19. prosinca Porsche u sastavu indeksa DAX, koji obuhvaća 40 kompanija s najvećom tržišnom kapitalizacijom, zamijeniti proizvođača sportske opreme Puma.

Puma će pak biti uključen u indeks MDAX koji obuhvaća 50 kompanija rangiranih ispod 40 'najvećih'.

Pumin ulazak u MDAX istisnut će s popisa proizvođača baterija Vartu koji se spušta u kategoriju 70 kompanija srednje i manje vrijednosti, obuhvaćenu indeksom SDAX.

Iz SDAX-a će time ispasti internetska trgovina odjeće About You.

Najveći iznajmljivač kuća i stanova Deutsche Wohnen, trenutno u sastavu indeksa MDAX, zamijenit će mjesta s proizvođačem bioetanola Verbiom, čije su dionice na popisu SDAX-a.

Novopridošlice na popisu kompanija male i srednje tržišne kapitalizacije uključuju i proizvođača čipova Elmos Semiconductor i podružnicu američkog proizvođača telekomunikacijske opreme Adtrana Advu (Optical).

S popisa će pak biti isključene tvrtka za razvoj i održavanje nekretnina Instone i specijalizirani farmaceutski dobavljač i veletrgovac Medios, objavila je Frankfurtska burza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini